Истражувања

Тестирања и истражувања

GFK EURISKO ИСТРАЖУВАЊА на антицелулитни продукти. Задоволство од користење на антицелулитни козметички продукти  против кожни неправилности предизвикани од целулит.

Од податоците обезбедени од GFK EURISKO произлегува дека калта Guam од морски алги за жени е најпопуларен и префериран козметички продукт, како и еден од најдобрите продукти во борбата против целулитот.

✔ Превземи го истражувањето

SПРОЕКТ ЗА НАУЧНО ИСТРАЖУВАЊЕ И ТЕХНОЛОШКИ РАЗВОЈ ФИНАНСИРАН ОД ПРОГРАМАТА НА ЕВРОПСКАТА ЗАЕДНИЦА ЗА КВАЛИТЕТ НА ЖИВОТ И УПРАВУВАЊЕ СО ЖИВОТНИ РЕСУРСИ БР. QLK3-CT-2001-70571

„ПРИРОДА: природни конзерванси произведени од макро-алги и нивна употреба во козметички апликации.“

✔ Превземи го истражувањето

Ефикасност

Pancia e girovita

GUAM SEAWEED MUD: евалуација на козметичката активност и ефикасноста на третманот против несовршености на кожата предизвикани од целулит и локализирана адипозност.

Двоен слеп тест (производ против плацебо) извршен од еден голем италијански универзитет на 20 женски волонтери на возраст помеѓу 18 и 45 години. Клиничка евалуација на варијацијата на параметрите на кожата.

✔ Превземи го истражувањето

Фанго крема

GUAM FANGOCREMA (крема со база КАЛ ОД АЛГИ : проценка на ефикасноста на третманот против несовршености на кожата предизвикани од целулит и локализирана адипозност.

Двоен слеп тест (производ против плацебо) спроведен од еден голем италијански универзитет на 25 женски волонтери на возраст помеѓу 18 и 65 години, кои ги презентираа несовршеностите на кожата предизвикани од целулитот. Клиничка и инструментална евалуација.

✔ Превземи го истражувањето

FANGOCREMA-NOTTE-snellente

GUAM FANGOCREMA NOTTE MUD-BASED CREAM (крема со база кал од алги): проценка на ефектот на слабеење на третманот.

Тест извршен од еден голем италијански универзитет на 20 женски волонтери на возраст помеѓу 18 и 45 години, презентирајќи локализирана адипозност. Клиничка и инструментална евалуација на варијациите на параметрите на кожата.

✔ Превземи го истражувањето

CREME-VISO-idratanti

GUAM MICROCELLULAIRE КРЕМА за лице: тест за ефикасност за да се процени хидратантното дејство и еластичноста/способноста за измазнување на кожата на лицето, по изведување на третманот, односно апликацијата на истата.

Тест извршен од голем италијански универзитет на 20 женски волонтери на возраст помеѓу 18 и 35 години. Клиничка и инструментална евалуација на варијациите на параметрите на кожата..

✔ Превземи го истражувањето

azione-rigenerante-cute

GUAM PHYTOPLANKTON: вовед во евалуација на ефикасноста во регенерацијата на кожата и стимулација на обновување на клетките.

Тест извршен од еден голем италијански универзитет во клетките на човечката кожа, култивирани во in vitro и третирани со Гуам Фитопланктон. Инструментални проценки на клеточниот раст.

✔ Превземи го истражувањето

Crema-Viso-rigenerante-antirughe

GUAM DE LA MER КРЕМ ЗА РЕГЕНЕРИРАЊЕ Крем за лице со РАСТЕТНИ КЛЕТКИ: проценка на ефикасноста во ослабување на знаците на стареење на кожата.

Тест извршен од голем италијански универзитет на 20 женски волонтери на возраст помеѓу 30 и 55 години, со знаци на хронолошко стареење (брчки, атонија и сувост на кожата). Клиничка и инструментална евалуација на варијациите.

✔ Превземи го истражувањето

crema-seno-volumizzante

GUAM INTHENSO BUST ENHANCER CREAM (крема за зголемување на волуменот на градите): Евалуација на ефикасноста и подносливоста на кожата.

Тест извршен од еден голем италијански универзитет на 20 женски волонтери на возраст помеѓу 20 и 45 години, кои претставиле мамарна птоза (доделување). Клиничка и инструментална евалуација на варијациите на параметрите на кожата.

✔ Превземи го истражувањето

SOLARE-SNELLENTE-

GUAM FANGOCREMA SLIMMING MUD SUN CREAM SPF 6/15/30: проценка на козметичкиот ефект на слабеење (обезбедува поддршка во намалувањето на локализираните адипозности).

Тест извршен од еден голем италијански универзитет на 30 женски волонтери на возраст помеѓу 18 и 50 години, со локализирана адипозност. Клиничка и инструментална евалуација на варијациите на параметрите на кожата.

✔ Превземи го истражувањето