ВОДЕЧКИ БРЕНД ВО БОРБАТА ПРОТИВ ЦЕЛУЛИТ
И МАСНИ НАСЛАГИ!

GUAM производите се произведуваат во Болоња, Италија, клинички тестирани и со докажана ефикасност. Резултати видливи по првата апликација! 

  • Над 1 милион задоволни потрошувачи на територијата на Италија и милиони задоволни потрошувачи на глобално светско ниво.
  • Бренд кој што се дистрибуира во 53 земји ширум светот.
  • Производите се наградувани во Русија, Украина,  Англија, Америка и Италија заради својата голема ефикаснот и видливи резултати.
  • Производите се одобрени од 4 Универзитети во Италија . 
  • Производи безбедни во бременост и во периодот на доење (лактација). 
  • Кралската Академија на Гинеколози на Англија  ги  одобри  производите на Гуам како безбедни во горенаведените периоди. 

Производите се комплетно органски , но само одредени производи се употребуваат  во овие два периоди , бидејќи во останатите производи постои голема количина на ЧИСТИ  етерични масла кои самите по себе не се дозволени  дури и кога би биле имплементирани во било какви медицински односно фармацевтски производи, независно дали е тоа за надворешна апликација или орална употреба.

GUAM дрен алги – клиничките испитувања покажале намалување на обемот на нозете (истиснување на водата од поткожното ткиво), кај одредени испитаници дури за 2 см по првата апликација. Идеален препарат за смалување на отокот и заддршката на вода , конкретно во регијата нозе, кој се јавува во текот на бременоста.

GUAM ДУО линија – поизводи во кои има голема количина на  GUAM алги и вода од изворот Ноирмоутиер.

ПРОИЗВОДИТЕ И КАЛТА НА GUAM СЕ ПОСЕБНО ОДБРАНИ, СЕЛЕКТИРАНИ И ПРЕРАБОТЕНИ ПО СТАНДАРДИ И ТРАДИЦИОНАЛНИ МАНУЕЛНИ МЕТОДИ

За да се искористат сите ефективни и драгоцени состојки на алгите мора да се почитуваат следните правила :

  • Морските алги мора да се соберат додека се млади и додека во нив се активни сите витални клетки ( со должно почитување на рамнотежата на животната средина), Процесот на собирање на алгите се одвива секоја година во исто време , во месец Мај кога морската трева е млада . На бродовите се користи древен алат познат како SCBIDOU, кој ги вади билките од морското дно и ја истиснува целата вода од нив . Алгите се носат на обалата , а потоа се поставуваат на огромни површини во вид на соларни огледала , односно сушењето е  исклучиво на  сонце и океански ветер и овој процес трае 3 дена ! Ветерот ќе елиминира 80% од останатата влага  и откако алгите се комплетно суви се ставаат во рачни мелници и се ситнат до состојба на прав , кој се транспортира дирекно во фабрика. Формулата од прашокот на GUAM морските алги помешана со фито екстракти и есенцијални масла ја стимулира работата на лимфниот систем и циркулацијата на крвта.
  • Мораат да се почитуваат правилата на ладно мешање и обработка , како би се сочувале сите благородни својства на билките и би останале непроменети . 

Научните истражувања покажуваат исклучителни резултати од алгите во борбата против слободните резултати и стареењето на кожата. Реминерализација и дермопротекција се  еликсирикои се добиваат од алгите на GUAM ,кој делуваат на масните наслаги и на целулитот и се единствени кои делуваат длабоко во поткожното ткиво. 

GUAM редовно се залага за заштита на животните и производите на GUAM НИКОГАШ не се тестирани на животни!

БЕЗ ПАРАБЕНИ – БЕЗ БОИ И ПИГМЕНТИ – ТЕСТИРАНИ НА НИКЕЛ