Верона

Верона

Градот Верона и неговата околина првенствено се познати по Шекспировото дело Ромео и Јулија, по „Арена ди Верона“, по производство на одлични маслинови масла и вина од кои се издвојува „Амароне“ , по мермерот „Росо Верона“ со кој е поплочан скоро целиот град итн.. а од тука е и реномираната козметика Гуам која што со големо задоволство ја користам, и „паметните“ хеланките редовно си ги носам и под облека (како на сликава)😚

Leave a Reply